|||| FORSIDEN |||| FORBEREDELSER |||| BÅT OG UTSTYR |||| LOGGEN |||| REISEBREV |||| KONTAKT ||||


torsdag 11.januar 2007

Dykker kurs i Tyrrel Bay på Carriacou

I La Coruña i Spania fikk Harry Z et garn i propellen. Dette skjedde midt på natten, vindstille og midt i trafikkert skipslei. Etter en dyr og forsmedlig tauing til land ble dykkeutstyr innkjøpt.
Nå har det seg slik at undertegnede ikke hadde dykket før. Det er derfor både nødvendig og påbudt å ha papirene i orden, så jeg har nå begynt på kurs.

11

Kurset startet lørdag 6. januar, men før jeg kom så langt var jeg innom dykkeskolen for påmelding. Under utfylling av helseskjema gikk det klart frem at en tidligere hjertepasient måtte få klarering av øyas lege, og han holdt til i Hillborough en 20 minutters minibusstur fra Tyrrel Bay.

Her var det bare å ta med seg et skjema og stikke innom. Karibisk ventetid for lege tenkte jeg og husket timene på norske legekontorers venteværelser, men her var det litt annerledes. Etter 10 minutter var det min tur og 10 minutter senere stod jeg der med helseattesten i hånden. Nå var alt klart for utfordringene under vannet.

21  32

Første dag på dykkerkurs.

Etter DVD og lekseprøve var det klart for prøving av utstyr og en tur i vannet. Først måtte det snorkles 200 meter og deretter hvile i vannet i 10 min for å bevise at jeg ikke har vannskrekk. Deretter var det dykking på grunna og noen øvelser før vi drog ut på litt dypere vann hvor vi gikk ned på 10 meter og svømte rundt der i 41 minutter. Mye fine farger, fisk, hummer og andre organismer.
Instruktøren er en sjarmerende kvinne i trettiårene fra tidligere Øst Tyskland.

41  52

Dag 2.
Etter å ha lest lekser til langt på natt og sovet dårlig var jeg igjen klar for dagens utfordring.
I dag var det tid for å ta av maske under vann, og bli der i ett minutt før masken skulle på og så tommes for vann. Hadde en ekkel følelse mens det stod på men når masken var tømt og jeg fremdeles pustet kunne neste øvelse begynne. En hånd skrudde igjen tanken og da ble det tungt å puste, men etter tegnet `tom for luft` ble det plutselig pustemuligheter igjen.
Da disse testen var bestått var det tur ut på dypere vann og en ny fin opplevelse.

61

Klar for dykk.

Dag 3.
I natt sov jeg bedre og stilte på kurs litt over 9 frisk og uthvilt. Dagens lekser var reglementert utført, og ble rettet mens dagens modul ble repetert på DVD.

Etter den teoretiske delen var det ned på stranda for trening på nye øvelser. Egentlig er det ganske gøy. Begynner å komme inn i det og føler at jeg har kontroll selv om jeg enkelte ganger har hatt lyst til å skynde meg langsomt til overflaten, men når jeg ser på Conni vet jeg at jeg bare mååå puste rolig og ta den Karibiske holdning. `Take it easy man`. Etter 40 minutter i vannet, ble jeg utstyrt med ny tank, og etter en lengre kaffepause var vi klare for dagens andre økt. Ut på litt dypere vann. (12 meter).

71

Nå var det tid for flere øvelser, slik som fylling og tømming av maske, tom for luft og oppstigning med bruk av dykkekompisens reserve munnstykke. Da dette var unnagjort var det tid for naturopplevelser, som nådde toppen med en nærkontakt med en skilpadde.

81

 Dag 4.
I dag ble et en del teori før tur i vannet, men ved halv 3 tiden var vi klare for dagens dykk. I tillegg til Conni og meg var det med to engelske jenter som skulle ha et prøve dykk med Georg.
Vi hadde med fotoapparat og jeg fikk tatt bilder av både skilpadder, hummere og fisk. Begynner å føle meg trygg der nede nå.
 

Dag 5.
Siste dag startet på grunt vann. Av og på med utstyr under vann og svømmetur uten maske. Alt gikk greit så da var det inn å ta den teoretiske testen.

91  101

Senere på dagen ble det to dykk til 18 meter hver på ca 30 minutter og dermed er jeg godkjent PADI OPEN WATER DIVER.

Legg igjen en kommentar