|||| FORSIDEN |||| FORBEREDELSER |||| BÅT OG UTSTYR |||| LOGGEN |||| REISEBREV |||| KONTAKT ||||


torsdag 25.januar 2007

Hog Island, da vi grilla med de ville.

Alvhild og Nils er to koselig Stavern folk fra vestlandet. De kjøpte båt på Grenada for 8 år siden og har siden brukt et par måneder i året til ferie og seiling i området. Båten deres fikk kraftig medfart av orkanen Ivan for to år siden og selv om den ikke er helt ferdig reparert blir den flittig brukt. Jeg traff dem først gang i Tyrrel Bay og har siden hatt mye kontakt med dem.

Det var de som dro noen av oss norske med på søndags grillingen på Hog Island. Av de Norske båtene var det bare Mas Que Nada og Harry Z som tok turen bort til denne lille idylliske bukten. Vi dro bort ved elleve tiden og hadde god tid da grillingen først skulle begynne ved 4 tiden. Det skulle vise seg at det ble en del underholdning før den tid.

a1  a2

Mange av oss husker Wisky on the rocks fra den svenske skjærgården, men det vi var vitne til var en kjepphøy amerikaner med leid katamaran som gikk på grunn. Å gå på grunn er noe som skjer mange av oss, men dette utviklet seg til rene komedien. Katamaranen hadde kjørt det ene skroget godt opp på grunna i et sund som båtfolk, i alle fall de med egen båt ikke går gjennom, men denne leiebåtskipperen stod å kjefte på grunnen han mente ikke skulle være der selv om det nesten er umulig å ikke se den. Feilen lå hos grunna ikke hos han. Alle gode krefter ble nå satt inn for å få båten av grunn så fort som mulig. Tidevannet var på vei ned. Gry tok gummibåten bort og forklarte hvordan han burde gripe saken an, men en man i sin beste alder skal ikke ha råd fra en kvinne. Han valgte derfor motsatt løsning og satte seg bedre og bedre fast. Noen lokale svarte kom med de samme rådene som Gry, men negere skulle han ikke høre på, og bedre og bedre satt han.

a3

Lokale liker også underholdning.

Etter at amerikaneren begynte å forså at han bare hadde en mulighet ble løsningen til de lokale og Gry brukt og katamaranen fløt igjen.

a4  a5

Her er det noen som lukter $$$$$$$$$$$$$$$ bergningslønn!!!!

Etter denne seansen var vi klare til å gå på lokalfest. Grillmaten var ferdig da vi kom og størrelsen på porsjonene var det ingen grunn til å klage på.

a6  a7

a8  a9

Inne i baren hang røklukten og det var ikke av vanlige sigaretter. De innfødte røker mye marihuana. Det er ikke tillatt, og blir en utlending tatt kan det bli losji under enkle forhold i lang tid. Trommer og rytme har de lokale godt med og en bøtte kan vell være like greit som tromme. Denne karen var så dopa at han satte seg ned under dansen.

a10

Alvhild og Nils svinger seg, mens den lokale hadde problemer med ballansen.

Fester av denne typen starter relativt tidlig på dagen og avsluttes derfor ikke så sent. Ved 10 tiden var alt rolig igjen og folk hadde forlatt Hog

Legg igjen en kommentar