|||| FORSIDEN |||| FORBEREDELSER |||| BÅT OG UTSTYR |||| LOGGEN |||| REISEBREV |||| KONTAKT ||||


fredag 27.april 2007

Et eventyr fra virkeligheten. Eventyrøya Dominica

Etter en fantastisk seilas, fra St.Pierre på Martinique til Dominica, fant Harry Z en ny havn sør for Roseau. Spennende å komme til denne frodige grønne vulkanøya, med sandstrender der palmene vaiet i vinden. Ikke visste vi da hva som ventet oss, men vi visste at Culumbus var her før oss.

c1

Dominica er ei selvstendig øy, med Atlanterhavet på østsiden og Det Karibiske Hav på vestkysten. Og selv om både franskmenn og engelskmenn har prøvd å `TA` øya, så har Dominica vært selvstendig fra 1978. Det bor ca.70000 mørkhudete og bare 2 promille er hvite her på øya.

Vi kunne ikke kaste anker, for det kan skade korallene. Båtturistene er velkommen så det ligger bøyer (moorings) ute for at båter kan legge seg på svai. Og for en velkomst vi fikk! Skipper Erik og mannskapet , Vorian og Evy, var på utkikk etter en plass da Pancho, boat helpers og innfødt , kommer full fres med sin lille pram med påhengs. Pancho heter prammen og Pancho heter mannen, som er en sjarmerende, flott mørkhudet mann med rastafletter. `Welcome to Dominica!` Han loset oss til en bøye, og inviterte til fottur i regn skogen neste dag. Han var så lykkelig og glad og hans entusiastiske væremåte gjorde at vi smilte, lo og tenkte : `For en livsglede!` De innfødte vi møtte her var annerledes. De var lykkelige, glade og stolte. Janteloven var ikke en del av deres virkelighet. Skipper Erik, ble senere samme kveld virkelig betatt av Cari, ei flott mørk, innfødt kvinne, som også var stolt over hvor vakker hun var. Kommunikasjonen mellom Erik og Cari, var en minnerik opplevelse for oss som var til stede, men det er et annet eventyr.

c2

c3

c4

Neste dag var vi 8 stk som ble med Pancho på oppdagelsesferd i regnskogen. En naturopplevelse som var ubeskrivelig vakker. Sanseinntrykkene var mange og nye. Med 30 grader i lufta og mange lukter, fra barken på kaneltreet, sitrongresset, blomstene, den varme fuktige dampen fra jorda, ja, det var en annerledes fottur enn hjemme i Norge. Og vi smakte på catschufrukter, bananer, nøtter, ananas, kokosnøtter og tok med oss kaffebønner. De grønne, vakre plantene som var store som busker og trær, var de samme som vi har som små spinkle stueplanter hjemme. Blomsterprakten var utrolig vakker med sine røde og oransje farger. Lianene hang nedover, kolibri fløy gjennom lufta og firfirslene og en slange forsvant i graset foran oss. Vi vandret langs sildrende stryk, vadet over elver med sterk strøm.

c5

c6

Skipper Erik var i topp form, og vi kvinner fikk alltid hjelp av en sterk arm når vi trengte det. Lyden av rennende vann i elver og fossefall minnet om våren i Norge. Vi vandret til to fantastisk vakre fossefall, og badet i kulpene der fossene med stor kraft traff vannflaten. Deilig opplevelse.` Aldri har jeg sett noe vakrere,` sa skipper Erik da han kom opp til den andre fossen, med de lange lianene, kulpen, rennende vann og en klar regnbue. Vi undret oss: Var vi i jungelen til Tarzan eller var det Paradis?

Vi var på Dominica, et vakkert sted på jord. Vel nede igjen, ved et lite gårdstun, møtte vi barn som gav oss drikke fra kokosnøtter. Vi drakk begjærlig og Pancho helte brun rom i kokosnøtta slik at vi alle fikk en velfortjent belønning. Anbefales.

c7

Vel tilbake til båten utforsket vi et annet Paradis, livet under den turkisgrønne havflaten. Korallene, fargerike fisker, skilpadder og opplevelsen av en vakker klode som ikke trenger oss mennesker for å eksitere. Neste dag satte Harryz kursen mot Ile de Saintes. Da vi vinket farvel kom Pancho full fart etter oss og viste stolt fram sin kone og to barn. En lykkelig familie vinket farvel, og Dominica ble sakte mindre og mindre.

c8

Vinden var 10 -12 m/s, seil ble heist, og Harryz skar seg gjennom Atlanterhavsbølgene på vei nordover. Audun, Willy og Maud kunne hvile, for Vorian og Evy gledet seg over å ta roret.

c9

Skipper Åge i `Bris 3` hadde allerede ankret opp på Ile de Saintes. Han hadde klar melding: `Kom hit, for her er det vakreste stedet på jord.`

Nye eventyr ventet oss. Livet var godt å leve, takket være en modig og gjestfri skipper, Erik fra Norge.

Legg igjen en kommentar