|||| FORSIDEN |||| FORBEREDELSER |||| BÅT OG UTSTYR |||| LOGGEN |||| REISEBREV |||| KONTAKT ||||


fredag 8.oktober 2010

Loggen

.

28. okt. Lokal tur. 14 mil. Total 3268 nm.

Ole Magne og Mette kommer fra San Augustin og skal være med på båttur. Setter kurs mot Mogan, men når vi nærmer oss ser vi delfinbåten er samlet noen mil ut i havet. Vi går etter og denne gangen er vi heldig for der dukker en flokk med småhval opp.

Går senere inn til Mogan og ligger for anker. Bading og hjemmelaget pizza før vi går tilbake til Puerto Rico.

.

26. okt.

 Montere ny ankervinsj. Avslutter med ankerdram

.

22. okt. Puerto Rico – Mogan – Puerto Rico. 8. Mil, total 3254 nm.

Tar med jolla og går tur til Mogan. Ankrer og går på market, eller damene går på marked, Kjartan og skipper setter seg langs brygga og får servert øl.

.

20. okt. Lokal tur. 15 mil, total 3246 nm.

Først en tur ut for å finne delfiner, resultatet var dårlig med det, men det kom en hai svømmende rett etter at vi var ferdig med badingen. Gikk til Mogan og ankret opp. Kjartan operere som ankervinsj.

.

19. okt. Lokal tur. 10 mil, total 3231 nm.

Delfinjakt i dag også uten resultat. Ser ikke ut til at vi skal finne delfiner til Kjartan og Johanne.

.

18. okt. Lokal tur. 14 mil, total 3221 nm.

Ny delfinjakt. Heller ikke i dag har vi helet med oss. Senere går vi langs land bort til Anfi og Arguineguin.

.

17. okt. Lokal tur. 8 mil total 3207 nm.

Johanne og Kjartan kom til Puerto Rico i går. De bor på et hotell rett i nærheten.

I dag ble det badetur. Nydelig vær og vindstille. Gikk sammen med Mas Que Nada til litt nord av Mogan. Her ble vi liggende på anker i 4 timer. Bading og soling. På returen var vi innom havnen i Mogan og hilste på JAZZ. Tilbake i havn 17:00. 17:35 var vi klare for søndags party på Pio Pio.

.

16. okt.

Cathrine og ungene reiser hjem etter å ha vært her en uke. Det har vært fantastisk å ha dem her. Kommer til å savne dem resten av dette året.

.

13. Okt. Lokal tur. 20 mil, total 3199 nm.

I dag gikk vi ut for å lete etter delfiner. Vi hadde et håp om å få se noen av disse fantastiske skapningen hvis vi fulgte Delfin båten utover, men den gang ei. Etter 10 nm. Mil rett ut og ingen delfin snudde vi og satte kursen mot land igjen. Ungene ville på stranden. Thea og jeg badet der ute hengene etter båten, noe Thea syntes var litt skummelt. Tilbake ved 2 tiden. Senere strandtur med ungene.

.

9. Okt. Puerto Rico.

I dag kom Cathrine, Thea og Jacob. Fantastisk å se dem igjen. De skal bo i båten med oss en uke.

.

7. okt. Las Palmas – Puerto Rico, 40 mil, total 3179 nm.

Etter tre overnattinger i Las Palmas er vi klare for å gå til Puerto Rico. De siste dagene har vinden stått på nord, men i dag har den snudd, så da vi kom utenfor flyplassen økte den på såpas mye att det ble å krysse seg sydover med storseil og motor. Ved Maspalomas roet det seg såpass mye at vi kunne gå riktig kurs. Ankom havna 19:00 og ble mottatt av Ole, et nytt hyggelig bekjenskap.

.

2. – 4. okt. Funchal – Islas Selvagnes – Las palmas. 280 mil, total 3139 n.mil.

Kastet loss 08:10 og satte kurs 170’ Svak nord vind og litt overskyet, noe som ga seg etterhvert. Vinden var så svak at motoren gikk på 1500 rpm for å holde en fart på litt under 6 knop. Etter 27 timer ankret vi opp ved Selvagnes Grande. Her ble vi liggende fram til 14:00. Da vi skulle heise ankeret hadde dette kjettingen kilt seg under noen steiner så alt satt dønn fast. Prøvde da å kjøre ankeret løst noe som virket da kjettingen var stram og svell løftet båten. Trodde hele ankervinsjen skulle bli revet av. Den kilte seg så resten måtte dras opp for hånd. Da var armen på 20 kilos Bruce anker bøyd.

Kursen ble nå satt for Las Palmas. Lite vind rett i hekken, så fram til kvelden seg Harry Z mot målet med mellom 1,5 og 3 knop. Først når mørket kom ble Motor startet. Rolig stjerneklar natt. Ankom LP. 11:30 og ble tildelt plass på samme brygge jeg lå på under ARC i 2006.

.
16. sept. 00:15 UTC. Porto Santo. Total 2817 n.mil.
Etter utseilt 500 nautiske mil fra Lisboa ankommer vi Porto Santo. Her blir vi møtt av Puffen og Grete og geleidet inn til brygga. Det blir ankerdrammer til langt ut i de små timer og først ved halv 4 tiden kryper vi til køys.
.
15. sept.
 Ny stille dag. Vind i mot men svak. Utpå ettermiddagen bedrer vindforholdene seg slik at vi kan gå over til seil, og få stoppet motoren. Rett før solnedgang kommer Porto Santo frem i horisonten.
.
14 sep. 15:20 UTC. Pos. N 35’19,6 – W 13’51,0. 171 mil, total 2626 nm. DTN. 181mil
Svak vind som etter en stund går over til totalt vindstille. Får besøk av en flokk delfiner i morgen timene, og utover ettermiddagen teller vi over 20 skilpadder.
.
13. sep. 09:30 UTC. Pos N.37’08,6 – W.11’22,1. 138 mil, total, 2455 nm.
Motvinden kom utover dagen, men ikke mer enn at vi klarte å holde ca 5 knop for motor.
.
12. september. Kurs for Porto Santo.
Lørdag kom Gerd og Olav om bord. De skal være mannskap over til Madeira.
Kl 10:30 kaster vi loss. Ut elva har vi nesten 4 knops medstrøm noe som gjør at vi får milene unna de første timene, men etter hvert roer strømmen seg og med lite vind er det Maud motor som har stått for det meste av fremdriften. Kun noen timer det siste døgnet har vi kun brukt seilene. Natten var mørk og fuktig, men med 2,5 timers vakter gikk den greit unna.
.
6. september, Cascais – Lisboa, 12 mil, total 2317 nm.
Fyller 64 liter diesel før vi går fra Cascais. Deretter går vi for motor til Doco de Alcantara
.
5. september, Nazare – Cascais, 63 mil, total 2305 nm.
Etter tre dager i Nazare er det på tide å dra videre. Dette er en koselig liten portugisisk fiskerby. Det virker også som om mange portugisere ferierer her. Havnen er også meget spesiell og ligger midt i et fiske mottak hvor det er et yrende liv hver kveld når sardin fiskerne kommer inn med fangsten.
Vi startet 6:45, fikk opp seilene innen for moloen, men det var litn vits i seil de først 8 timene. Under 10 knops vind rett bak fra er ikke noe å seile på, så Maud turslet og gikk nesten fram til Cabo da Roca. Herfra hadde vi fin vind til Cascais hvor vi ligger på svai.
.
2. september, Figuera de Foz – Nazare, 34 mil, total 2242 nm.
Kom oss av gårde 11:55. Fin vind da vi gikk ut. Og det ble fin rom slør de første timene før vinden minket og vi måtte gå over til motor seiling. Vell fremme i Nazare 17:30.
Aventura var inne ti minutter før og vinket oss på plass. Ankerdram med Bengt Arild, Sara og Tony.
.
1. september , Povoa de Varzim – Figuera de Foz. 76 mil, total 2208 nm.
Lang dag med lite vind, mye motorseiling, men også timer hvor Maud fikk fri. Ankom Foz ved 8 tiden og en drøy time senere kom Bengt Arild i Aventura.
.
30. august, Baiona – Povoa de Varzim, 50 mil, total 2132 nm.
Avgang litt før 9. Nesten stile så dette blir en lang dag for motor. Seilene kom opp etter hvert og i perioder var det nok vind til å kutte motoren, nem det meste av veien måtte den hjelpe til for å holde over 6 knop. Ankom Povoa de Varzim 17:00. Her måtte passene frem ved inn sjekking.
.
29. august. Islas Cias- Baiona. 6 mil. Total 2082.
Motorkjøring inn til Baiona. Legger oss I den nye marinaen. Etter hvert dukker Leanis og Ella opp.
.
28. august. Camarinas – Islas Cias. 65 mil, total 2076 n.mil
Lang etappe med grei medvin. Ble en del motorkjøring etterhvert som vinden ble roligere og farten gikk ned. Ved Islas Cias lå Carmensita og Blue, så da ankret vi opp og hadde en hyggelig kveld me mange ankerdrammer hos Bjørn og Grete.
.
27. august, Porto de Laxe – Camarinas. 18 mil, total 2011 nm.
Rolig morgen etter en natt hvor vi ha vært våkne ny av natten pga. dårlig ankerfeste. Erfaringen fra gårsdagen gjør at vi ikke stoler helt på at ankeret har festet seg i tarebunnen.
Ved ett tiden har vinden roet seg slik at vi kan sette kurs for neste havn. Nytt problem oppstår. Ankervinsjen virker dårlig og klarer ikke å dra inn kjetting, Ut virker en som den skal. Det blir å dra opp ankeret for hånd før vi kan legge av gårde. Det blir 4 timer for motor i høy gammel sjø og litt motvind. Ankommer Camarinas litt før 4. og får en grei plass i marinaen. Anker vinsjen blir nå skrudd opp, og det ser nå ut til at feilen er fikset.
.
26. august. Porto de Laxe.
Blåser mye, opp til 30 knop, men foreløpig sitter ankeret så vi bestemmer oss for å gå en tur i land. Etter en halvtime er vi oppe ved kappellet som ligger oppe i høyden. Der snur jeg meg og ser at Harry Z er i drift. Ankeret har sluppet. Løper det jeg kan nedover. Vell nede i havna ser jeg at Harry har stoppet opp. Ankeret har festet seg i moringen til en av småbåtene i havna. Vinden haadde nå løyet noe, 35 knop sto måleren på når jeg kom om bord og 43 knop hadde det vært oppe i da ankeret slapp.
.
24. august. La Curona – Laxe. 40 n.mil, total 1993 nm. Pos. 43 13.187N 9 00.065W.
Starter 10:15 etter rolig morgen, fylling av vann og diverse opprydning. Oppom og betale havneavgiften på 221 €. Får to flasker vin i gave fra havnepersonalet.
Mye rotete sjå, og etter hvert dreier den lille vinden som er i mot. Utenfor Corme er vinden kommet opp i 8 ms og en time senere ligger motvinden på liten kurling. Da jeg er motstander av å krysse på tur velger vi å gå in til den lille landsbyen Laxe. Her er fine anker muligheter. Koselig liten plass hvor vi kommer til å bli til vinden snur.
.
22. august. La Curona.
Tilbake etter 5 dagers pilegrimsmarsj. Godt å komme i båten igjen. Planlegger å dra videre på tirsdag
.
17. august. La Curona.
Har nå hatt noen rolige behagelig dager her i byen. Planlegger å gå pilegrimsmarsj til Santiago de Compostilla de neste dagene.
.
11. – 14. august. Falmouth –La Curona. 443 n.mil.
Vær prognosene erg ode for de neste 4 dagene med vind fra den nordlig halvdelen av kompass rosa på mellom 5 – 10 ms. Først de siste 100 milene kan vi vente oss noe mer, opp til stiv kuling.
Vi kastet loss litt før 9 UTC og satte kursen sydover. 4 norske og en dansk båt. Godt å være i gang g godt å ha en vind retning som gir oss muligheten til å gå direkte mot målet. Etter noen timer kom Sikaros opp på siden av oss, og den holdt vi følge med over hele overfarten.
Den første natten lå vi vest av separasjon sonen utenfor Brest. Det var mange store skip som passerte den natten. Neste dag gikk vi mer rett syd for å komme over på den andre siden av hovedleia. Rolig natt med fin fremdrift. Fredag møtte vi Kongeskipet Norge. Prøvde å kalle det opp, men fikk ikke svar.
Om ettermiddagen fredag økte vinden, vi tok ned storseilet og gikk bare på kryssfokk som stod med spribom. Natten ble slitsom med veldig urolig sjø og trafikken begynte å øke pluss at det kunne være fiskeredskaper i sjøen og med erfaring fra siste tur er ved best å være føre var. Alt gikk fint og vi var i havn 07:15 UTC.
Mange ankerdrammer om bord i Sikaros,
.
9. og 10 august. Falmouth
To liggedager mens vi venter på været. Har klart å få kjøpt ny plotter og montert denne og ellers gjort HZ kar for overseiling av Biskaia. Tirsdag var det bursdags feiring med kaker og kaffe med mannskapene i de norske båtene. Blue, Sikaros og Ella.
.
8. august, Swanage – Falmouth. 140 mil, total 11510 nm. Pos N50.09,24 W005.03,89
Vind fra nord, er det en spøk. Kl. 05:30 norsk tid var vi i gang. Lyset var på veg til å komme. Storseil og fokk ble heist og vi satte kurs og vi satte kursen vestover. 2,8 knops motstøm var greit så lenge vinden var med. Etter fem timer skiftet strømmen retning og vi hadde de neste seks timene god fremdrift. Etterhever døde vinden og så dreide den i mot så da var det Maud motor som stod for fremdriften. Kartplotteren ble svart men med en PC under dekk med C-map fant vi Falmouth utpå natta. Naten var mørk uten måneskinn men stjerne himmelen var fantastisk. Kom i havn 03:30. Heri i havna ligger også Ella og Blue.
.
7. august, River Hamble – Swanage Bay. 40 mil, total 1370 nm.
Startet tidlig, det virket som det var lite vind, men det ble etter hvert de vanlig 7 – 12 meter per sekund rett I mot som vi er blitt ganske vandt til. For motor ut The Solent men rett før vi gikk ut Northen Channel fikk vi opp seilene. Herfra ble dett kryss de neste 20 milene til vi ankom Swanage Bay. Her slapp vi kroken på 5 meters dyp og ligger nå for anker.
.
6. august, River Hamble – River Hamble, 2 mil, total 1330 nm.
Finner ut at Adventure og Fanteliv ligger lengre opp i elven og at Stefania har bursdag så vet tolvtiden kaster vi fortøyningene og går opp elven. Først et lite stopp og fyller 60 liter diesel. Går forbi ”Lady Jade” båten til Howard og Sirilac som jeg traff for fire år siden.
Vell framme fikk vi oss en plass i marinaen (ny prisrekord 35,50 £) Kjekt å treffe norske båter igjen. Ut på bub for middag og deretter bursdagskake i Aventura.
.
5. august. Brighton – River Hamble. 59 mil, total 1328 n.m
Ny lang dag med motvind. Kom oss avgåre 07:10 lokal tid. Fikk heist seil og satte kursen mot Isle of White. Da vi nærmet oss innseiling dempet vinden seg så vi startet motor og prøvde å gå rett mot vinden, men det varte ikke lenge før vi måtte krysse oss fremover. Etter hvert blåse det opp såpass mye at at vi fant ut at det var greiest og gi seg for i dag. Da var kastene over 16 ms. Kom oss in til River Hamble hvor havne mesteren anvist oss en plass.
.
4. august. Eastbourne – Brighton, 24 mil, total 1268 nm.
Tidlig opp. Vi har fremdeles klokka på standard europeisk tid så da virker det ikke som om vi stod opp så tidlig. Gikk ut 8:00 norsk tid og ble sluset ut av havnen. Deretter var det å sett kursen vestover. Men med liten kuling rett i mot ble det til at vi gå oss ved Brigthon. Etter vi hadde fortøyd og skulle ha oss en tur opp i byen kom regnet også. Derfor sitter vi her på Karma pub og skriver loggen. Satser på å komme litt videre i morgen, men værutsiktene er ikke gode. Motvind de neste 5 dagene. (så langt vi kan se på GRIB filene)
.
2. august. Dunkerque – Eastbourne 86 mil, total 1244 n.mil
Lang dag, det meste for motor, men det var også noen timer hvor Maud fikk fri. Før vi nådde separasjon sonen gikk det en lang kø av skip, men i de ti milen som kryssingen varte passerte det kun tre større skip. Det var faktisk flere når vi krysset innseilingen til Dover. Uten for Dungenes kom en oppsynsbåt opp på siden av oss og forklare at i var inne for en sikkerhets sone. Vi ble vendlig men bestemt bedt om å legge kursen på240gr. Og god tur videre. Ankom Eastbourne 21:00 norsk tid og sluset inn i havna. Her lukter det dyrt J
.
01. august, Zeebrugge – Dunkerque, 38 mil, total 1158 n.mil.
Startet ved halv 9 tiden. Da hadde jeg beregnet at vi skulle ha strømmen med oss. Og det fikk vi. Fra kl 10 gikk strømmen den rette veien og det var en god trøst når vinden som vanlig er mot. Vi satte storseil, men motorseilte hele veien og var fremme i gjestehavna litt før halv 3. Har nå vært en tur i byen for en god middag.
.
31. juli, Vlissingen – Zeebrugge, 18 mil, total 1116 n.mil.
Regn, vind fra sydvest men god medstrøm. Går fra havna ved nitiden og setter kurs for slusen. Etter kort venting er vi inne i slusen og ti minutter senere er vi i saltvann igjen. Vinden er i mot så vi går over fjorden for motor. Her heises storseil så det blir motor seiling til Zeebrugge. Strømmen går i 2,5 knop med oss men vinden står i mot og gjør sjøen rotete med veldig krappe bølger. Vi velger derfor å gå til havn og håper på bedre vind i morgen.
.
30. juli. Willemstad. – Vlissingen, 46, mil total 1098 n.mil
Kl 8:00 var jeg borte og betalte havneavgiften, men siden vi hadde hatt motorproblemer ville havnemesteren bare ha for en natt, og det er jo greit for en slunken reisekasse. Forlater havnen 8:45 for å gå siste del av Stående mast ruten. I slusen ved Veerse Meer gikk det inn 49 båter. Da var det trangt! Kom fram til Vlissingen 19:00.
.
29. juli, Liggedag i Willemstad.
Saltvanns pumpen til kjølevannet i motoren har hatt en økende lekkasje den senere tid så nå måtte noe gjøres. Dette begynte så smått før vi dro fra Bergen så jeg hadde vært forutseende nok til å kjøpe inn simringer og pakninger, men for lat til å skifte dem før nå.
Pumpen ble demontert men som vanlig var det noe som manglet. Måtte da ut på leting etter et verksted hvor jeg kunne gjøre jobben. I kjelleren på havnekontorlekteren fant jeg det jeg trengte. En skrustikke, seger-ring tang og med litt improvisering fikk jeg løsnet tannhjulet presset ut akslingen og skiftet simringene. Pumpen ble montert så nå blir det forhåpentlig tørt i motorrommet.
Har også kjøpt inn noen nye karter og en kartbrikke for det området vi går inn i fra i morgen.
.
28. juli, Gauda – Willemstad.
Ny lang dag for motor. Starter klokken 9 men 12:30 blir vi stoppet av en bro som ikke kan åpnes før kl. 20 pga. tekniske problemer. Finner oss da en liten havn hor vi blir liggende fram til 19:30. Alblasserdam var en koselig liten by. Etter at broen åpnet gikk vi videre til Willemstad hvor vi ankom i regn og svarte natten. La oss på lekteren til havnekontoret og der ble vi liggende til neste morgen.
.
27. juli. Schiphol – Gauda.
Ankommer Gauda utpå ettermiddagen men får ikke plass i gjestehavnen. Går derfor inn i sentrum og finner oss fin plass her.
.
27. juli. Amsterdam – Schiphol.
Natt seilas gjennom Amsterdam. Det var ca 20 båter som gikk gjennom byen denne natten. Den første broen ble åpnet 01:30 og etter hvert gikk det slag i slag. Utpå morgenen da vi passerte flyplassen ble det tid til noen timers søvn.
.
24. – 26. juli. Liggedager i Amsterdam.24. – 26. juli. Liggedager i Amsterdam.
.
24. juli. Lelystad – Sixhaven, 24 mil, total 979 n.mil.
Det blåste godt om natten og de første morgentimene. Kl. 10 kom vi oss avgåre og gikk in i en stor sluse. Mange båter her også. Ut av slusen ble seilene satt og vi satte kursen mot Amsterdam. Fin seilas på bidevind med litt stikk i skjøtene. Ble sluset in til sentrum og fikk plass i en overfylt Sixhaven. Havnemesteren var en hyggelig hjelpsom herre som fikk ordnet slik at vi og Aries kunne ligge side om side.
.
23. juli, Ødemarken to broer nord av Grou – Lelystad, 45 mil, total 955 n.mil.
Lang dag for motor. Våknet litt for 7, men hva var vitsen. Broene åpnet ikke før 9 så det ble to timer å vente. Motor kontrollen låste seg i fri, så det siste kvartere var det å skru kontroller og 5 min før bro åpning var alt i orden. Gikk kanaler til Lemmer før vi ble sluset ut i den store sjøen. Derfra var det 20 mil til Lelystad. Regnet kom mens vi fortøyde og har vært litt av og på. Ankerdram i Aries.
.
22. juli. Lunegat Jachthaven – Ødemarken to broer nord av Grou. 32 mil, total 910 n.mil.
Mye spennende å se langs kanalene. Dokkum var en fantastisk idyllisk by. Stor trafikk og en del vind så i dag har jeg virkelig savnet baug propell. Rakk selvfølgelig ikke fram til målet i dag heller og ble liggende på vente plassen ved en bro.
.
21. juli, Ødemarken – Lunegat Jachthaven, 22 mil, total 878 n.mil.
Kommer oss avgåre ved 9 tiden, men her tar ting tid så det blir litt venting før vi er gjennom slusen. Kort stopp ved Granwerd som vi fikk anbefalt. Går videre etter et par timer og ankommer gjestehavnen ved tre tiden. Her er vaskemaskin og vi får fylt gass.
.
20 juli. Groningen – Ødemarken. 4 mil. Total 856 n.mil
Klar til start 16:00 og lirker oss ut av havnen, men langt kommer vi ikke. Broene er nelig stengt mellom 16:00 og 17:30. halvannen time venting ve en vente brygge. Deretter ble det en fantastisk reise gjennom Groningen med bru åpning hver 150 meter. Kommer oss ut av byen men klokka tikker mot 19:00 og dermed er vi stuck mellom en bro og en sluse. Dermed blir det en natt i ødemarken og ikke der vi hadde planlagt.
.
19. juli, Norderney – Grøningen, 72 mil, total 852 n.mil
Avgang 06:00. For motor til vi var klar av de verste sandbankene og så kom seilene opp. Fin bidevind seilas helt til vi kom in mot Delfzijl. Her ble silene pakket. Nå blir det kun motor gjennom de nedelanske kanalene. Ble sluset inn i kanalene og deretter 12 mil til Grønignen. Her ligger vi midt i byen i en liten overfylt marina. Middag på byen med Grete og Puffen.
.
17. juli, Cuxhaven – Norderney, 75 mil, total 780 n.mil.
Startet opp i silregn kl 4 om morgenen. Vindstile men det skulle bli litt vind etter hvert, for det meste fra syd og sydvest. Strømmen var mot oss de første timene før den dreide med og vi gjorde god fart mot målet som var Delfzijl, men så langt kom vi ikke. Forseilet ble rullet ut og motoren kunne ta det litt roligere. Etter som dagen skred fram økte vinden og dreide rett i mot. Strømmen var nå to knop mot og fremdriften var minimal. Vi, Aries, Viking Crusider og Harry Z bestemte oss da for å gå inn til Norderney. Vi begynte å slå oss innover og i hvert slag rullet vi litt inn på forseilet. Motoren gikk på fullt. Plutselig hørtes et forferdelig bråk fra motoren og samtidig røk revelinen noe som medførte at 45 kv-meter seil kom ut. Motoren ble kuttet og skuta snudde vekk fra vinden. Vinden lå nå på rundt 20 ms. Det var litt av en jobb å få ned seilet og sikret det på dekk. Deretter var det ned til motoren. Her stod vannet et godt stykke opp på motoren. Fikk stengt kjølevannsinntaket. Fikk kalt opp Aries som snudde og la seg stand by. Puffen tok kommunikasjonen med Kystvakten mens vi konsentrerte oss om det vi måtte gjøre. Fant feilen i motoren. En slange som hadde løsnet. Etter at vi hadde fått løst dette problemet ble kystvakten informert om at vi hadde kontroll. Vi satte så storseil med to rev og gikk mot havn. Det blåste fremdeles 15 ms. når vi rundet inn i havna. Her ble vi tatt i mot av Viking Crusider. Anker dram smakte fortreffelig.
.
16. juli, Brunsbuttel – Cuxhaven. 17. mil total 705 n.mil
Løsnet fortøyningene 07:30 og gikk ut i venteposisjon. Ca kl. 8 var vi inne i slusen og etter en halv time var vi ute på syd siden. God vind på 6 -11 ms fra syd øst og i tillegg hadde vi 4 knops medstrøm. Ankom Cuxhaven 10:25.
.
15. juli, Rendsburg – Brunsbuttel, 38 mil, total 688 n.mil.
Vestlig vind mellom 4 og 12 ms. En kort regnbyge og ellers stort sett bra vær. Kommer oss avgåre 10:30 etter frokost og fylling av vann og 114 liter diesel. I kanalen ble det bare motor kjøring. Ankom Brunsbuttel 16:35. Ankerdram hos Ståle og Anne Lise. Senere kommer Kari Anne og Per Arne fra Blue
.
14. juli, Holtenau – Rendsburg, 20 mil, total 650 n.mil. Pos. 54.18.414N – 9.40.258 E
Ble vekket kl 7 av havnevakt som banket i dekk. Han skulle ha havneavgift. Godt å kunne gå til bake til køya. Ved 10 tiden var vi klar for slusing. Ble liggende i venteposisjon ca en halvtime før vi kunne entre slusen. 18€ i avgift for å passere gjennom kanalen. Rolig ferd fram til Rendsburg hvor vi fant en koselig gjestehavn. Her er det varmt. Ca 30 gr. Ny Norsk båt, Blue med Kari Anne og Per Arne om bord.
.
13. juli, Sønderborg – Holtenau 40 mil, total 630 n.mil.
Endelig en dag med god varm vind. Overskyet men regnet holder seg borte. Heiser seil med en gang vi kommer ut av havnen og seiler bidevind til vi er i Kiel. Motor den siste halvtimen in til Holtenau. Fortøyer 14:30. 3 timer senere kommer Aries med Puffen og Grete. Hyggelig og fuktig kveld. Viking Crusider med Anne Lise og Ståle kom også innom u på natten.
.
12. juli, Middelfart – Sønderborg, 45 mil. Total 590 n.mil. POS. 54.54,600N – 009.47,103 E
Våknet halv 8 og da satte regnet inn. Opp med Bimini og klar for avgang. I det vi skulle gå kom havnebetjenten for havneavgift. Så da klarte vi ikke å stikke av fra den denne gangen heller. Lillebælt bød på 2 knops motstrøm og masse regn, men etter noen timer ga regnet seg og strømmen avtok. Vinden derimot økte og etter hvert dreide den i mot. Maud Motor måtte gjøre det meste av jobben denne dagen også. Ankom Sønderborg til bro åpning 15:30 og fikk fortøyd utenpå en dansk Oceanis 50. Fint vær og 29 gr. Men det varte ikke lenge. Kraftig vind, torden og masse regn over tok.
.
11. juli, Endelave – Middelfart. 28 mil, total 545 n.mil.
Halv ett er vi klare for avgang. Grete, Gitte & Tommy og barna deres kommer ned i havnen med danske flagg for å vinke oss avgåre på turen.
I går lovet værmelding kuling og masse regn for i dag, men nå hadde de skiftet mening til vindstille og opphold. Litt motvind fikk vi underveis, men ikke så mye at det var vært å heise seilene. De ble derfor en dag for motor. Ankom Middelfart 16:30. Først innom en gjestehavn hvor det var fult. Fant så den neste hvor vi fikk lagt oss utenpå en dansk båt.
Det ble en hyggelig kveld om bord i Melabepe hos Peter og Betta.
.
7. juli, Århus – Endelave, 28 mil, total 517 n.mil
Vest vind, 4 – 9 ms. Sol og rundt 17 – 20 grader, Går fra Århus etter tur i fiskebutikken. Klokken nærmet seg halv 10 før vi kom avgåre. Først innom dieselpumpa, men den virket ikke så da var det bare å gå med uforrettet sak. Heiser seil og setter kurs mot Endelave. Etter 18 nautiske mil dreier vinden rett i mot så da ble det motor de siste 10 milene. Inne i havna 14:10 og fortøyer på vestsiden av havna.
.
5. juli, Grenå – Århus. 44 mil, total 489 n.mil. Pos N56 09,932 E10 13.203
Sent i går kom Leahnis. Om bord var Jannecke, Freddy og Lea, i tillegg hadde de med svigermor. Leahnis skal på samme turen som oss.
Våknet til sol og fin temperatur og vind fra syd. Dvs. motvind. Halv 10 kastet vi loss og satte kursen sydover. Det ble motorkjøring denne dagen også. Med vind i mot og 1,3 knops motstrøm var det uaktuelt å seile. Seilene kom først opp når vi dreide vestover mot Århus. Her hadde vi fin bidevind som etter hvert gikk over til slør. Inne i nordre havn 16:30.
.
4 juni. Skagen – Grenå, 88 n.mil, total 445 n.mil. Pos 056. 24.270N – 010.55.584Ø
Ble vekket kl. 06:00 av at båter litt innefor skulle gå. Vi valgte derfor å kaste loss vi også. 06:30 var vi klar av de andre båtene og etter diesel fylling 65 liter var vi klare for turen sydover til Grenå. Regnet som hadde møtt oss når vi våknet ga seg og den lille vinden som var gjorde at vi satte storseil. Etter hvert klarnet det opp og solen tittet fram. Maud stod for det meste av fremdriften. Ankom Grenå 20:15 og fortøyde utpå en dansk Bavaria.
.
3.juli. Liggedag Skagen.
Britt er syk i dag, Magesjau og kvalme så hun holdt sengen det meste av dagen.
Skipperen satt for det meste i cockpit med bok og øl. To turer opp i byen. Tidlig kveld.
.
1. – 2. Juli. Farsund – Skagen 138. mil, total 357.n.mil Pos 55.43N 10.35 Ø
Våknet til sol og sommer. Kaffe i cockpit og vi var klar for dagen. Etter dusj i gjestehavnen og liten handletur var vi klare for avreise. Raske hadde vi ikke vært for klokka var nesten 1. før vi kom av gåre. Inderleia fram til Korshavn før vi satte baugen ut i havet. Fra Lindesnes ble kursen satt rett øst. Forseil og motor, og dette vedvarte fram til natten. Da dreide vinden til østlig, dvs. rett i mot men heldigvis såpass svak at det Maud motor klarte å holde farten på over 6 knop. Ved 8 tiden kom seilene opp igjen og med vindreinig mot syd ble det fin bidevind rundt Skagens rev og inn til Skagen hvor vi ankom 11:00. Her ble vi mottatt av John Håkon og Nina i Solgang, et møbel av en 10 meter. Ut fra værmeldingen ser det ut til å bli liggedag her i morgen.
.
30. juni. Hinna – Farsund. 98 mil, total 219 n.mil.
Opphold, vind fra nord til vest varierende fra 7 – 14 MS, Temp KALDT. Vi gleder oss til varmen. Kaster loss 08:50 og går for motor til Tungeneset. Her heises seil, god bør til Jærens merke hvor vi sprir seilene. Rolige timer. Går innenfor Eigerøya, fortsetter ut Søragapet. Fin vind over hekken helt til vi har passert Lista og kommet oss inn mot Farsund. Legger til kai 00:10. Godt med en ankerpils før vi krabber til køys.
.
29. juni, tirsdag. Hinna.
Liggedag og mye å gjøre. Bimini ble montert, gassflaske kjøpt, advokatbesøk for overføring av hytta. Stig og tvillingene innom noen timer før vi skal ha åpen båt.
Kjell S var første man, Senere kom Arne Harald, Alf Tore og Tora, Terje I., Jan, Jannecke og noe seinere dukket Ingrid og Einar opp. Det ble servert rompunsj og stemningen var upåklagelig. Rett før sengetid og folket var gått, dukket Kjell opp igjen, denne gangen med Grethe.
.
28. juni. Haugesund – Hinna 42mil, total 121 n.mil. Pos. N 59.55, Ø 05.44.
Går fra Haugesund 09:05. Grått vær og torden i det fjerne. Kraftig regn i Karmsundet. Vind fra sørvest som kommer opp i 12 ms i Boknafjorden. Kort tur innom Lundsvågen og liten stopp på Vassøy for dieselfylling. 47 liter. Ankommer Hinna 15:50. Besøka av Stig og Trine og tvillingene og senere av Jannecke.
.
26. Juni. Bergen (Zakken) – Solheimsviken – Strusshamn. 7 mil.
Tidlig opp, i alle fall virket det sånn etter en sen kveld. Monica og Erlend er om bord i tillegg til Britt og meg. I Solheimsviken er det giftemål på gang. Grete og Per Ø
27. juni. Strusshamn – Haugesund, 62 mil, total 79 n.mil.
Nå er vi i gang på alvor. De to første etappene teller vi ikke medJ
Været, 12 gr. sol, vest vind next to notting, så her blir det Maud motor som må gjøre jobben. Heiser storseil syd av Sotra, men med 2 ms. Er det ikke til så mye hjelp, men litt drar det. Følger nyleia mellom Stord og Bømlo, ut Bømlafjorden, over Sletta til Haugesund. Nå ligger vi ved Maritim hotell ved siden av Aries.
rnulf gifter seg før avreise. Dette var en stemningsfull seremoni på dekket til Aries.
Kl. 14:00 er det avreise. Det ble en del tårer, men avgåre kom vi, dog ikke så langt. Strusshamn ble første stopp hvor bryllupsfesten ble holdt. Stor stemning!
.
25. juni.
Vi har nå bodd ombord I over en uke. Godt å bo i båten. Bilen ble solgt og hentet fredag 18. Mandag til onsdag satt jeg på med Rolf til jobb. Rart å ikke ha bil selv, men nå kommer jeg jo ikke merke mer til det det første året.
Fredag 25. hadde vi åpen båt med mange som kom innom. Dessverre hadde vi ikke værgudene med oss, men under kalesjen var stemningen høy til langt over middnatt.
.
Langturen starter.
Kollevågen – Vågen, 10 n.mil
Møkkavær, nå har det vært pent lenge, men i dag hvor vi skulle flytte ombord og gå in til Vågen og legge oss på Zakken var luften full av vann. Kaster loss og tar med fortøyningene fra Kollevågen kl. 18:00. en drøy time senere legger vi til på Zakken uten på Sun Lady, en ARC båt fra Harstad. Invitere Rolf over til et glass vin og en prat. Nå skal vi ligge her en uke før avgang 26. juni.
.
30. mai. Skjerjehamn – Kollevågen 39 n.mil.
Våkner til nydelig vær og fin vind fra nord vest. Etter frokost og opprydding er vi klare for avgang. Dina og Tore gjør seg klar for å gå mot Shetland, mens vi andre må vente noen uker til før vi kan starte langturen. 12:30 er vi klar for avgang og setter kursen mot Bergen. God bidevind seilas ut Fensfjorden før vi faller av og sprir seilene sydover i Hjeltefjorden. Ankommer Kollevågen 18:15 etter en fantastisk langhelg.
.
29. mai. Skjerjehamn.
Hyggelig dag med foredrag av Per Ørnulf og senere av Yngve som seilte LaFamilia rundt jorden i 2003-2007. Fest om kvelden med sjømat buffet og fin stemning.
.
28. mai, Bergen – Skjerjehamn 40 mil.
Går fra Bergen ved 10 tiden. Regatta fra Nordnes, med 6 båter til start. Etter en drøy time med 1 – 3 sekundmeter vind går jeg på radioen og sier fra at nå går jeg over på motor. Det tar ikke mer enn minuttet før seilene pakkes i de andre båtene også og flotiljen fortsetter for motor. Kort stopp på Feste for fylling av diesel (65 liter) Ankommer Skjerjehamn ca 18:00 og fortøyer utenpå Aries. Ti minutter senere kommer Dina og fortøyer uten oss igjen.
.
27. mai. Vågen i Bergen og Britts bursdag.
Stor stemning etter at Britt kommer fra jobb. Mange gjester om bord. Serinity og Jazz dukker også opp utpå kvelden. Gerd og Olav som skal være mannskap i helgen kom ved 10 tiden.
.
26. mai, Kollevågen – Zakken. 8 mil.
Ut til båten etter jobb, pakking og innkjøp av mat for langhelg. Ringer forman og får fri torsdagen også slik at dett blir en lang helg. Treffer Puffen og Grethe som finner ut at å dra til byen denne onsdagen var en god ide. Motor kjøring in til Vågen, og her ligger også Dina fra Os. De har alt startet på turen men vil være med å ta avskjeden i Skjerjehamn.
Utpå kvelden ligger vi tre langtursbåter utenpå hverandre. God stemning i kokpiten på Harry Z.
.
16. mai. Kråko – Kollevågen 31 n.mil.
Regn og motvind. Etter frokost og rydding er båtene klare for avreise. Aries og Dina fra Os går til Våge og Solstråleøya, mens vi må ta den lange triste turen i pøsregnet til Kollevågen. Kalesjen er oppe hele veien så vi sitter tørt, men dårlig sikt blir det. Legger til kai 18:00. Regnet bare høljer ned. Vi håper det bedrer seg til 17. mai.
.
15. mai Kråko.
Ny rolig dag. Tre av årets langturbåter ligger til kai. To nye og et gammelt ARC flagg. Alle har litt og ordne for båtene er ikke helt klare enda.
Grillen tennes ved 5 tiden og det blir en fantastisk fest i naustet og avsluttes i kokpiten på Harry Z.
.
14. mai. Kroko.
Rolig dag med tur på butikken på Lundegrend og båttur med båten til Kjartan og Johanne. Utpå kvelden kommer Dina fra Os, og litt senere kommer Aries. Morten dukker også opp utpå kvelden. Han skulle ha Hugnad på slippen.
Trivelig kveld i naustet.
.
13. Mai. Kollevågen – Kråko. 31 n.mil
Strålende sol, men lite vind og heller ikke noe temperatur å skryte av. Kommer oss ut i havna ved 10 tiden. Litt ordning før vi skal dra, og en tur bortom Grethe og Puffen, som har flyttet i båten. Litt på 12 kommer vi oss avgåre. Motor til vi er vest av Fanafjorden. Her heises seil. Vinden blir svakere etter hvert så motoren kommer i gang igjen. Fremme på Kråko ved 5 tiden. Koselig kveld med Kjartan og Johanne.
.
25. april. Oksen – Kollevågen. 8 n.mil
Utpå natten kom regnet og vinden. Våknet av at det pep i riggen så da var det bare å komme seg opp å legge på mer fortøyninger før søvnen kunne fortsette.
Flere kopper kaffe p sengen før Pelle Parafin hadde fått opp tempen i båten. Etter frokost og tur på øya var det å hente Sniken og få opp påhengsmotoren. Jolla fikk henge på slep. Gikk rundt noen øyer før vi satte kursen hjemover. Britt prøvde fiskelykken i Solsvikstrømmen, uten at det var mye lykke. Tilbake i Kollevågen ca klokka 4.
.
24. april Strusshamn – Uksen utenfor Solsvik på Sotra, 11 n.mil.
Utpå dagen kommer vi oss av gårde. Fyller først 88 liter diesel. Det blåser vestavind eller motvind, så det blir motorkjøring. Gjennom Sosviksundet og en liten tur innom Sosvik før vi går ut til Oksen. Her er fin kai, så på dette idylliske stedet blir vi liggende. Vinden stilnet og det klarnet opp utover kvelden. Blangt vann og en fantastisk solnedgang.
.
23. april. Strusshamn.
Våkne med snø på dekk og en kraftig hagelskur.
Kopler om noen ledninger og Britt kjøper noen brødkurver. Ut og setter sniken og en tur opp for å se på en leilighet. Ellers gjør vi så lite som mulig.
.
22. april. Kollevågen – Strusshamn. 8 n.mil.
Sur kald sønnavind. Etter handling og lessing om bord av Kajakker og mye annet går vi til Strusshavn hvor Askøy Kystlag har en hyggelig gjestehavn. Ole Jacob tar i mot oss og hjelper med fortøyninger. Hyggelig kveld i HZ sammen med Lisbeth og Oe Jacob.
.
16. – 18. april.
Lang helg i Kollevågen med båtjobbing, dugnad, sosialt samvær og ny plass til Harry Z. Frem til vi reiser har vi fått midlertidig plass på C-brygga. På lørdagen var vi også en tur ute på Sotra hvor vi fikk kjøpt et bilde av Roald Tellnes. Dans i Tareskogen skal pryde skottet i salongen.
.
12. april. Strusshavn – Kollevågen. 8 mil.
Nydelig vår vær og svak vestlig vind. Går fra Strusshavn 12:30. med kurs for Kollevågen. Ny kompass sving og deretter learning. Etter at dette er gjennomført er Audun helt umulig og røsker og river i rattet. Tar en telefon til Belamarine og blir loset gjennom noen justeringer så nå ser det ut til å være i orden. Kommer inn til Kollevågen 15:30 og blir liggende ved brygga fra til Britt henter meg ved halv 7 tiden.
.
9. april. Kollevågen – Strusshavn. 8 n.mil.
Etter handling for helgen et vi klare for langturtreff i Strusshavn på Askøy. Dessverre for meg må jeg jobbe i helgen, men jeg får noen timer etter utpå natten og noen timer på formiddagen før jobben kaller. På veg mot treffer blir det tid til en kompassving.
.
5. april. Bergen – Kollevågen. 10 mil
Etter jobb setter vi kurs for hjemmehavnen. Går direkte til bøy.
.
4. april. Kråko – Bergen 32 n.mil
Frokost hos Kjartan og Johanne, og et lite kaffebesøk hos Kristine. 13:00 er vi klare for avgang. Vell ute i Bjørnefjorden rulles genoaen ut. Vinden er kun noen få sekundmeter men litt hjelp får vi av seilet selv om Maud Motor må ta det meste av jobben. Fremme på Zachen ca 17:45.
3. april. Våge – Kråko 4 mil.
Etter lang morgen en tur på butikken setter vi Kurs for Kråko. Aries kommer bort ved 5 tiden og en time senere lander Morten på brygga. Lammelår oppe i hytta før vi trekker ned i nauset hvor vi blir sittende til uti de små timer.
..
2. april, Haugesund – Våge 49 n.mil
Avgang 09:30. Lett duskregn, som gir seg i det vi legger fra kai. Forseilt rulles ut i det vi går ut av sundet, og storseilet kommer opp etter vi har passert Bloksen. Går vest av Stord
og opp Langenuen før vi runder Reksteren og inn til Våge. Her ligger Aries og Panta Rai. Johanne og Kjartan kommer bort og de blir en hyggelig middag på Mandelhuset.
..
1. april. Lundsvågen – Haugesund, 37 n.mil.
Ankommer Lundsvågen kl. 8. etter å ha blitt hentet av Stig på Sola. Det går litt tid til utpakking, rydding, montering av Audun og krangling med Do Draugen før vi kommer av gårde til Vassøy hvor vi fyller 122 liter diesel. I det vi starter opp for å gå videre kommer Britt på at vi har glemt jolla. Tilbake til LV, jolla på dekk og så settes kursen for Haugesund. Øst av Rennesøy rulles genova ut og vi får en fin seilas over Boknafjorden, Boknasundet og gjennom Karmsundet til Haugesund. Nå ligger vi i Smeasundet ved Maritim hotell.
28. mars.
Søndagen går til å få seilene på plass og rydding. Først ved 7 tiden er vi klare til å sette oss i bilen for å kjøre hjem til Bergen.
.
.
27. mars. Lundsvågen.
Masten settes. Arne og Olav kommer og er til fantastisk hjelp. Det er god å ha sånne venner.
.
26. mars. Lundsvågen,
Legger båten inn til service brygga. Britt og jeg bruker dagen til oppbygging av mast.
.
 
 
25. mars 2010. Ny sesong.
Jåttåvågen – Lundsvågen, 5 mil.
I dag ble Harry Z sjøsatt etter 5 mnd. på land. Rorlager ble skiftet mens Harry hang i krana. Deretter ble Maud motor startet og kurs satt for Lundsvågen.
.
.
 
16. oktober. Jåttåvågen
Harry Z på land for vinteren.
DSCF2990
15. oktober. Lundsvågen – Jåttåvågen.
Etter kursets (EC225) nest siste dag kjører Jørgen oss ut til Lundsvågen. Ross er med. Motorbåt tur til Jåttåvågen.
 
 
19. september. Lundsvågen.
I dag har vi tatt ned mast. Fikk hjelp av Olav. Da vi skulle løfte ned masten kom Gunnar bort og gav oss en hånd. Masten ble demontert og fall ble tatt ut og ble tatt med til vask. Masta Louise ble så pålasert i masthuset for vinterlagring
15. september. Hinna – Lundsvågen, 5 mil
I dag har vi tømt HZ for seil og en del annet utstyr. Senere har vi gått for motor ut til Lundsvågen.
14. september, Skudeneshavn – Kvitsøy – Stavanger – Hinna. 25 mil.
Nydelig høstvær med sol, klar luft og skiftende bris. Forlater Skudenes havn og setter kurs for Kvitsøy. Med den svake vinden klare vi ca 4 knop over Bokna fjorden. Går in fra vest og inn til gjestehavna. Her blir vi liggende ett par timer og går tur i omradet. Deretter settes kurs for Stavanger. Nå er det helt vindstille så Maud Motor må gjøre jobben. Innom Vågen hvor vi får besøk av Lykke & Kasper og Trine & Stig.
Middag på Skagen før vi setter kurs for Hinna.
13. sep. Mosterhavn – Skudeneshavn. 40 mil
Dagen rinner med sol og vind fra nordvest. Etter frokost går vi tur i området. 11:30 er vi klare for avgang. Seilene kommer opp så fort vi er ute av havna og med 8 ms inn aktenfor tvers og opp til 2 knops medstrøm går det unna. På Sletta spris seilene og med vinden i hekken har vi en nydelig seilas til Skudenes havn.
12. september. Kollevågen – Mosterhavn 47 mil.
Regnet spruter og vinden uler fra syd, men før vi kommer oss avgåre har den dreid noe mot vest. Klokka 11 er vi klar for avgang. Motor og utrullet fokk. Regnet avtar etter hvert. Innom Bekkjarvik for handling og en pause. Kommer oss avgåre igjen etter en time og setter seil. Tar leia vest av Stord til Mosterhavn.
 
 
 
 
 
 
 
28. – 30. august. Bøya – Kollevågen – bøya. 2 kabellengder.
Drittvær, mye vind og utrolige mengder vann som faller ut av himmelen. Etter å ha fått om bord mat og diverse kom havnesyken. Landstøm ble koplet til og ost og vin kom på bordet, og der ble vi liggende. Ikke bare en dag, men hele helgen. Det gode som kom ut av det var mye kos og jobbing med båten. Anti skli duk ble lagt i hyller og skap og salongen vasket og polert. Ut igjen til bøya i et helvetes regnvær.
26. august. Langs Askøy. 8 mil.
Liten ettermiddags tur ved Kollevågen. Været er pent så vi velger en seiltur framfor padling. Setter seil halv fem, og dreier bort mot Davanger vågen. Her tar vi ned seilene og prøver fiske lykken. Fangsten ble 4 pir som ble sprøstekt og fortært etter vi var fortøyd i bøya.
 
9. august. Mosterhavn – Kollevågen. 49. mil.
Stille grå morgen med tynt skydekke, men etter noen timer klarner det opp og vi får en fantastisk dag. Vinden svak sydvest. Avreise 08:30 og frokost underveis. Det ble mest motor denne dagen også, men når vinden drev oss over 5 knop fikk Maud fri. Bade pause i en liten vik nord av Stord. Her ble vi liggende for anker et par timer. Vi oppleve å se en flokk gjess i vill flukt foran et ørne par. Den siste etappen hadde vi brukbar vind så her var det mest seil, med noe motorseiling innimellom. Ankom Kollevågen 17:00 og etter å ha blåst opp jolla og fått den på vannet ble Harry Z plassert på sin faste bøye.
 
8. august. Lundsvågen – Mosterhavn. 54 mil.
Cathrine kjører Britt og skipper ut til Lundsvågen ved 10 tiden og kvart på elleve kaster vi loss og setter kursen nordover. Seilene kommer opp inne i bukta. Været er overskyet med reinbyger i øst og klarere ut mot vest. Vinden er god, 5 – 9 ms fra sørøst den første timen før den sakte dør ut og Maud Motor må overta. I Haugesund treffer vi Gerd og Olav, så det blir en øl og en times pause før vi går videre. Regn og vindstille fram til Mosterhavn.

25. juli. Rennesøy rundt. 32 mil.
Regnet har gitt seg, men kulingen fra nord har overtatt. Legger ut fra Lundsvågen 13:00 med kurs for Bergen. Da vi kommer ut Mastrafjorden stoper skuta opp, og vi setter seil for å krysse over fjorden. Midtveis bestemmer jeg oss for å gå tilbake til Lundsvågen og heller ta kystbussen på søndag. Med kuling i mot fram til Bergen ville vi ikke være fremme før natt til mandag.
22. – 23. juli. Lillesand – Stavanger. 154 mil.
Rundstykkene kom sent, så frokosten var fortært før havneverten dukket opp. Ganske bra vær om morgenen, men utover dagen skyet det til og regnet satte inn. Utpå kvelden klarnet det opp igjen.
Gikk fra Lillesand ca. 10:00. Lite eller ingen vind så Maud motor måtte jobbe. Først Blindleia, deretter Ulvøysund. Her satte regnet inn så kalesjen måtte opp. Fortsatte videre innaskjærs til Mandal hvor diesel ble fylt og kort is pause.
17:45 går turen videre og ca 19:15 rundes Lindesnes. Går gjennom Korshavn, enda en av Sørlandets idyller.
Forseilet blir nå rullet ut, så videre blir det en blanding av motor og seil. Ved middnatt passeres Sira grunnene. Vinden kommer etter hvert opp i 12 – 15 ms. og dreier til å komme rett bakfra. Runder Tungeneset ca 09:00 og på plass i Lundsvågen 09:45.
I Åmøy fjorden passerte Harry Z utseilt distanse på 20000 nautiske mil.
21. juli, Risør – Lillesand 49 mil.
Rundstykker levert i båten, god frokost og så var vi klare for
avgang. Pent vær, jævlig kaldt, ca. 17 gr. og vind fra vest. 7 –
13 m/s. Det ble motorseiling, storseil + motor. Følger innaskjærs
leia. To timers stopp på Tromøya hos Osare Erik. Da vi nærmet
oss Lillesand fløyt dritten på do. Septikken var den tett igjen.
Britt fikk jobben og måtte gå i kajakken med pumpa for å blåse
ut proppen. Flink jente, proppen løsnet og tanken tømtes. Ankom
Lillesand litt på 8 og fikk plass i gjestehavna.

19. – 20. juli. Skagen – Risør, 95 mil.
Etter å ha studert vær og vindforhold og prognoser for de neste
dagene bestemmer vi oss for avgang ved 8 tiden om kvelden. Da har vi god tid
til å komme over før den sterke kulingen setter inn. Været
er halvskyet og vinden er vest ca 8 ms. når vi forlater havnen.
Rett før vi skal gå kommer Leif fra ShoShana forbi. Hyggelig prat
på brygga.
19:30 kaster vi loss, og ved Skagen rev er begge seilene satt og kurs satt for
Norge. Med den vindretningen vi har blir det Risør. Vinden øker
utover kvelden så rundt kl. 10 blir storseilet beslått og vi fortsetter
for bare kryssfokk. Gjennom natten ligger vinden på mellom 10 –
15 ms. Kommer inn nord av Risør 09:00 og inne i byen 09:30.
Legger til i gjestehavna, og har hatt ankerdrammer, frokost og to timer på
øyet.

19. juli. Liggedag Skagen
Den første som skulle gå lå 3 plasser innefor oss, så
kl.7 var det opp for å få den ut, 9:30 skulle flere avgåre,
så da flyttet vi lengre inn i havna. Ligger nå med nesen mot kaien
og kan gå når vi vil.

18. juli. Grenå – Skagen, 77 mil.
Vind 90 gr. 8 -15 ms. Grått vær som går over til regn, veldig
mye regn. Ut Grenå 07:55, etter å ha fylt 40 liter diesel. Kommer
oss greit avgåre og heiser storen innenfor moloen. Vell utenfor sandbankene
settes kursen for Skagen. Varierer mellom et og to rev i storen, men etter at
vinden stabiliserte seg på over 14 ms. berget vi storen og gikk de siste
4 timene bare for kryss fokk. Ankommer Skagen 18:30. Her er mye båter,
men vi finner oss til slutt en plass utenpå 6 andre båter. En til
kommer i løpet av natten.

17. juli, Endelave – Grenå, 50 mil.
Dagene på Endelave er over og tid for avreise er kommet. 500 mil hjem
til Bergen venter. Avreisen skulle skje kl 09:00 så 10 på 9 dukket,
Johanne & Kjartan, Erlend, Grethe, Marianne, og Hanne & Peter opp for
å si farvel og vinke oss avgåre.
Været pent med 6-8 ms fra øst, nordøst. Dette var en vind
som gjorde at vi ikke kunne stå helt opp men måtte ta noen slag.
Etter hvert som vi nærmet oss Grenå ble himmelen gråere, men
ingen regn. Ankom havnen 16:30. og ligger nå utenpå en HR 46 fra
Sarpsborg.

13. juli. Endelave.
Nå blir det å ligge i havna her fram til lørdag å
ha late dager, padle, bade, kjøre jolle og drikk

12. juli. Ebeltoft – Endelave. 33 mil.
Klokka ringer kl. 7, og halv 8 er vi avgåre. Vinden er mot i dag også,
men i dage bare 2 – 6 ms. Været er litt grått, men blir bedre
etter hvert og når vi kommer til Endelave skinner solen. Velkomst komiteen
står på brygga. Ankerdram til 10 i kokpit.

11. juli. Grenå – Ebeltoft. 30 mil.
Går fra Grenå ved 11 tiden etter frokost og handling. Vinden er
fra syd, 8 – 12 ms. det vil si midt i mot. To rev i storen og halv genova.
Krysser de første timene, men ved 2 tiden kommer seilene ned og vi banker
for motor mot vind og bølger. Enkelte ganger er farten nede i 3 knop.
Går inn til Ebeltoft og har en hyggelig kveld der.

10. juli. Aalborg – Grenå, 63 mil.
Erlend ble sent avgåre med tog. 11:30 var vi klare for avgang. Broene
åpnes kl 12:00 og vi er på vei østover. Regnet blir etter
hvert mer intens så kalesjen må opp. Ute av Limfjorden 14:30 og
kursen dreies sydover. Havblikk de neste timene, men ved 7 tiden kommer et vestlig
drag så vi kan rulle ut genovaen. Inne Grenå 21:00. Her er mye båter,
men vi finner en plass utenpå Hang An.

9. juli. Liggedag i Aalborg
Vinden økte ganske mye i løpet av natten og med varsel om opp
i 16 ms. fant vi ut at vi kunne bli her en dag. Morgen snaps med ShoShana, en
gammel dansk i hvert ben. Deretter ble båtene flyttet lengre inn i havnen
hvor klima var mer behagelig.

8. juli. Nykøbing – Aalborg. 41 mil.
Været er ikke så verst når vi står opp, men utover
dagen kommer regnbygene som etter hvert går over til skybrudd. Gjennom
to vippebroer. Den ene kommer vi to minutter for sent og må ligge å
vente nesten en time. Da vi er midt under kommer et utrykningskjøretøy
så bruen går igjen rett bak oss, noe som gjør at mot gående
fartøyer må vente. ?
Ankommer Aalborg 18:00 og finner plass utenpå Mia fra Haugesund. En time
senere kommer ShoShana med Leif og Tulla pluss et vennepar. Så da ligger
3 norske båter utenpå hverandre.

7. juli. Liggedag i Nykøbing.

Søndag 5. juli. Farsund – Nykøbing på Mors. 131 n.mil.
Været er pent med vestlig vind og ca 22 gr.
Dagen starter med at vi flytter båten inn til brygga. Siden blir det en
lat dag med litt rydding og pizza på byen.
19:35 er vi klare for avgang. Med to rev i storen og litt redusert genova setter
vi kursen mot Thyborøn. Skipper og matros Erlend må ty til sjøsyktabletter
etter at ansikts fargen antok en grønnlig undertone, mens styrmann Britt
var helt uberørt av bølgene.
Vi delte på vakten over, og ved 9 tiden mandags morgen kom Danmark til
syne og etter en snau time var vi inne i Limfjorden. Herfra ble det motorseiling
fram til Nykøbing hvor vi fortøyde ca 15:00.

Lørdag 4. juli. Hinna – Farsund. 101 n.mil.
Pent vær, 20 gr. og svak vind fra vest. Øker til liten kuling
rundt lista.
Starter 09:45. Innom Vassøy hvor vi fyller 118 liter diesel. Treffer
Øystein på trafikk med familie og har en hyggelig prat. De seiler
sydover de også, men skal ha første natten i Egersund.Seil fra
Tungeneset, men Maud motor må hjelpe til fram til Tungeneset. Deretter
har hun fri fram til utenfor Kvassheim. Går leia innenfor Eigerøya
og innom byen for is.
Ut Søragapet 19:00, ruller ut genova og har en fin medvindseilas fram
til Farsund hvor vi ankommer 02:20.

Fredag. 3 juli. Liggedag på Hinna.

Feriestart.
Torsdag 2. juli, Kollevågen – Stavanger, 104 n.mil
Pent vær 25 gr. og svak nordlig bris. Går ut 11:15, heiser seil
og setter kursen sørover. Det blir mest motorseiling. Vi går vest
av Austevoll. Innom Fitjar for is, og deretter mellom Stord og Bømlo.
Solnedgangen over Sletta var fantastisk fin. Passerer Haugesund ved middnatt.
Oljeblankt vann over Boknafjorden. Ankommer Hinna 05:00. Stuper til sengs.

Søndag. 27. juni. Skjerjehamn – Kollevågen 44. mil
Ca 13:00 var vi klare for hjemreisen. 6 båter i følge. Det meste
av dagne ble det motorkjøring, men på noen åpne strekninger
fikk Maud fri og seilene stod for fremdrift. Når vi kom til byfjorden
heiste alle de tre Bavariane genakerne. Vinden forsvant etter hvert. Tilbake
i Kollevågen 20:00. Dette var den fineste helgen vi har opplevd så
langt i sesongen. Vi må takke Fjordsailing for en fantastisk samling.

Lørdag. 27. juni.
Dag i Skjerjehamn i et nydelig sommervær, ca 28 grader, med padling kos
og fest.

Fredag 26. juni. Bergen – Skjerjehamn 38 mil.
Legger avgåre 14:44. etter å ha gått litt tidligere fra jobb,
parkert bilen hos Britt og blitt kjørt ned til havna av Erlend. Dette
ble en lang tur for motor, men med litt ost og rødvin, medstrøm
og annet godt virke ikke turen særlig lang og kl. 20:05 fortøyde
vi i Skjerjehamn utenpå Aries.

Torsdag 25. juni. Kollevågen – Vågen. 8 mil.
Reiser ut til havna rett etter jobb, og får lastet om bord for helgen.
Går først ut til bøya og bader litt i det deilige været
før vi heiser sei og setter kursen mot byen. Finner oss en plass helt
inne i Vågen. Ikke lenge etter dukker Aries opp med Per & Grethe,
Torill & Thor og Brith. Britt blir liggende i båten den natten, mens
skipperen skal tidlig på jobb i tillegg vakt.

14. juni Rosendal – Kollevågen 46. mil.
Lang dag for motor og når vinden kom var det midt i mot. Været
var fint, men med 13 grader er det mest behagelig under sprayhooden. Framme
og fortøyd i bøya 17:10.

13 juni. Rosendal.
I dag ble det landligge, men vi lå ikke på latsiden. Turen gikk
mot Melderskin. (1426 moh.). dessverre kom tåka når vi hadde igjen
200 høyde meter, så da snudde vi. Det ble likevel en fin tur, og
folk og dyr var temmelig slitne da vi kom tilbake til båten etter over
6 timer. Ølen drømte vi om de siste timene og vi kan love at den
smakte. Middagen ble ferdigkjøp la sange. (lettvint). Ingen hadde overskudd
til å bruke mye energi i byssa.

12. juni. Uskedalen – Rosendal. 6 mil.
Etter frokost ble det en times padletur i området. Pent vær men
temperaturen var ikke mye og skryte av. Går fra Uskedalen 14:00. Rolig
seilas med genoaen ute og rødbrus i glasset. Etter en drøy time
er vi framme i Rosendal. Ny gjesthavn her også. Tur til Baroniet utpå
kvelden.

11. Juni. Bergen – Våge – Uskedalen. 45 mil
Dagen starter med kaffe på sengen, lang frokost og tur i byen for litt
handling. 11:30 kaster vi loss og setter kursen mot Hardanger. Seilene kommer
opp utenfor Vågen og for fin bør med vind fra nordvest seiler vi
sydover. I sundet mellom Bjorøy og Sotra kommer ost og kjeks på
bordet. Et lite glass rødvin var også på plass. Willy vindror
styrer og livet er ganske behagelig selv med 12 grader og nordavind. Kort stopp
på Våge. Kaisa må få gjort fra seg og innkjøp
av flere Pære cider.
Deretter blir kursen satt for Uskedalen. Gjennom Godøysund og Lukksundet
for motor før seilene blir satt igjen. Ankommer ca. 20:00. fortøyer
i det nye anlegget til stedes båtlag. Senere kort tur i området.

10. juni Kollevågen – Bergen 9 mil.
Ut og henter båten. Vi skal på Bruce Springsteen konsert og derfor
vil vi ha Harry Z liggende i Vågen. Er i Vågen 14:00 0g legger til
utenpå en dansk Hanse 370 “Drømmen” En koselig dansk
enkemann tar imot. Britt kommer etter jobb, og en time senere kommer Svein og
Liv og deretter Erland og Kristine. Hyggelig forspill før vi vandrer
bort til Koengen for å høre THE BOSS. Kollevågen –
Vågen – Kollevågen 18 milAndre pinsedag og endelig en fridag
med pent vær. Denne ble benyttet til padling i området rundt Kollevågen.Senere
seilte vi i fin bør inn til Bergen hvor vi la oss til i vågen.
Etterhvert ble det ganske folksomt ombord, forspill før folket skulle
på Eagel konsert.Ved middnatts tid satte Britt og jeg kursen tilbake til
bøya i Kollevågen.

27. mai. Hurra, Britt 50 år. Festo – Kollevågen. 26 mil.
Ny dag med regn og motvind og i dag blåser det også ganske friskt.
Det ble motorkjøring helt hjem. Hadde et stopp hos Fjordsailing og hyggelig
gjensyn med Bjørn Vidar og Raymond. Ankommer Kollevågen 17:00 og
i et helvetes drittvær kommer vi oss i jolla og er ganske våte før
vi er i land.

26. Kjerjehamn – Festo. 19 mil.
For motor. Svak vind som kom fra syd og regn. Legger til hos handelsmannen.
Her får vi tak i både skinke og film. Etter handlingen går
Kajakkene på sjøen og vi legger ut på en 6 mils padletur.
Da smakte pilsen godt når vi kom om bord i Harry Z igjen.

25. Kjerjehamn.
Vått kalt og vindfullt. Dagen startet ikke så verst. Gikk en tur
i området og da vi kom tilbake møtte vi Morten i Bergen Helikopter
(en venn av Britt) og hadde en hyggelig prat over en kaffe på brygga.
Padle turen skulle starte kl. 15. men da kom regnet og vinden så da ble
det heller å finne fram bok og vin å ha en hyggelig kveld under
kallesjen. Senere ble det film nede i varmen.

24. mai. Hellesøy – Fedje – Kjerjehamn. 24. mil
Sydlig vind, 7-12 ms. overskyet og litt regn. Kommer oss avgåre ved 11
tiden. Ruller ut genoa og har en drøy times seilas fram til Fedje. Her
fortøyer vi og går i land for noen timer før fortøyningene
løsnes igjen og turen går videre til Kjerjehamn. Problemer med
rulla til forseilet, men med litt kjemping klarer jeg å få rullet
seilet inn igjen. Finner senere en løs skrue som var årsak til
problemene. Ankommer ved 6 tiden og etter hyggelig kaffe prat med innehaveren
av stedet. Senere blir det tid for padletur i solnedgangen.

23. mai. Kollevågen – Hellesøy. 18. mil.
Kommer oss avgåre ved 2 tiden etter at Cathrine og ungene har reist tilbake
til Stavanger og en liten tur innom Nemo for å hente bursdagsgaven til
Britt.
Første halvtimen går for motor før heisene seiles og i lett
bris og solskinn har en fin bidevind nord til Hellesøy. Fortøyer
ved et nytt rorbuanlegg. Har en god times padletur før middag.

17. mai. Kråko – Kollevågen. 31 mil
Starter dagen med sjampanje frokost. Senere en rolig 17. mai feiring og en
liten padletur før vi ved 5 tiden setter kursen hjemover. Delvis seiling
og delvis motor. Framme i Kollevågen 21:25.

16. mai. Tur til Våge. 9 mil
Tar med Johanne og Kjartan til Våge for handling og dieselfylling. Pen
vær men de gode temperaturene er savnet. Reker og hvitvin mens vi går
tilbake til Kråko. Sen kveld med godt å drikke i naustet.

15. mai. Kollevågen – Kråko. 33 mil.
Kommer oss avgåre 17:30. Pent vær men lite vind. For motor fram
til Fanafjorden hvor seilene blir heist. Fin bidevind seilas over Bjørnafjorden
fram til Godøysund. Herfra motor fram til Kråko hvor Johanne og
Kjartan tar i mot oss.

11. & 12. mai. Kollevågen
Tar båten til kai. Båtpuss hele dagen og neste dag. Britt kommer
etter jobb begge dagene og hjelper til.

3. mai. Våge – Kollevågen. 26 mil
I dag ble det motorseilas hele veien hjem. Dette på grunn av lite vind.
Prøvde fiskelykken et par ganger, men det eneste vi fikk var en liten
sypike som ble mågemat.
Tilbake i bøya 16:30.

2. mai. Bakkesund – Våge, 18 mil.
Etter en natt hvor det røsket godt i fortøyningene, plaskende
regn og vindkast opp i 21 ms. starter en ny dag som etter hvert blir riktig
vakker. Vi får igjen en fin bidevind seilas. Det blåse 4 –
8 ms. fra sydvest og står direkte på Våge etter å ha
kommet klar av Austevold. Fortøyer på brygga til Mandelhuset. Litt
urolig ble det, men ikke bråk som man kan frykte når man ligger
på kaia til bygdas utested.

1. mai. Lysøya – Bakkesund i Austvold. 13 mil.
Går fr Lysøya etter rolig morning og frokost i kokpit. Heiser
seil rett utenfor lagunen og har en fin bidevind seilas ut til Bakkesund. Her
legger vi i gjestehavne. Et idyllisk lite sted som ser ut til å ha tatt
båtfolket på alvor.

30. april. Askøy – Lysøya, 19 mil.
Går fra Kollevågen 18:00 og går for motor sydover. Har fått
anbefalt en liten lagune i Lysefjorden. Ankommer ved 9 tiden. Her ligger 9 seilbåter
når vi kommer i tillegg kommer det 4 til den neste timen.

26. april.
Tur med Britt og Kaisa rundt Askøy. 35. mil
Bra vær og frisk bris til liten kuling. Kryss in til Askøy brua
før det blir en behagelig lens fram til Herdla. Går under broen
og for motor tilbake til Kollevågen.

20. april. Kollevågen
Rolig dag i havna. Rydder og ordner litt, men da været ikke er på
min side kommer jeg ikke i gang med oljingen av teaken.

15. april. Kollevågen – Vågen – Sandviken – Kollevågen.
32 mil.
Reiser ut til Askøy utpå formiddagen etter å ha handlet
diverse utstur. Været er vakkert, god temperatur, ca 12 grader sol og
svak vind fra nord.
For motor inn til Vågen hvor jeg fortøyer og blir sittende å
se på livet. Litt over tre kastes loss, og kurs for Sandviken, hvor Britt
venter.
Heiser seil under Askøy brua og krysser oss utover. Innom Seilforeningen
på Ran og deretter går turen in Davangervågen før vi
retturnerer til Kollevågen hvor vi spiser en deilig torskemiddag.

12. april. Kroko – Kollevågen på Askøy, 30 mil.
Søndag dro vi videre til Kollevågen. Vi startet i øs, pøs
regn. Gikk gjennom Godøysund. Vel over Bjørnefjorden, sluttett
regnet og resten av turen fikk vi et nydelig vår vær. Sol fra skyfri
himmel og godt og varmt. Ankom Askøy Seilforening ca 17:00 og fortøyde
på bøya. Senere rodde vi til land og la jolla på flytebryggen.
Turen fra Stavanger ble på til sammen 113 nautiske mil.

11. april. Stord – Kråko på Tysnes. 26 mil
Vi drog fra Leirvik i halv elleve tiden og kom frem til Lundegrend kvart i
to på ettermiddagen. Det blåste friskt fra Leirvik til Lukksundet.
To rev i storen og halv genoa ga god fart. Kastene ble etter hvert sterkere
og sterkere så etter at båten hadde kastet styringen to ganger tok
vi ned Storseilet. Da lå vinden på mellom 17 og 20 ms. Litt sener
kom målte vi vindkast på 23,8 ms.
Fra Lukksundet og til Lunde forsvant vinden helt og vi måtte kjøre
for motor det siste stykket. Det fine været forsvant også og regnet
overtok. Det fortsatte resten av dagen og helt til neste ettermiddag.
Påskaften var vi sammen med Johanne, Kjartan og Erlend på Kråko.
Vi koste oss om kvelden med et bedre lammelår. De unge forsvant senere
på Kremmerhuset.

10. april. Haugesund – Leirvik på Stord. 25 mil.
Våknet vet 8 tiden. Kaffe på sengen, rolig frokost og en liten
tur opp i byen. Været var opphold med håp om litt sol og en fin
sørlig bris som økte til kuling ut over dagen. Kaster loss 10:50.
For motor ut av Karmsundet før genova rulles ut og Maud får fri.
Behagelig seilas over Sletta og inn Bømlåfjorden til Leirvik. Septikken
har gått tett, men på gjestebrygga ligger vannslange så då
får jeg skylt ut proppen.
Tur på Steak House for blodig biff. Stopper på vei til båten
hos en annen Bavaria, og har noen hyggelig timer hos Kjersti og Otto.

9. april. Lundsvågen – Utstein kloster – Haugesund. 32 mil.
Britt og jeg kommer til LV ved halv ni tiden etter og ha blitt hentet på
Sola av Cathrine og ungene. Her ble det kaffe og litt prat før Cathrine,
Thea og Jacob kjørte hjem og Harry Z var klar for avgang. Storseil kom
opp ute i bukta og for passe medvind satte vi kursen mot Utstein Kloster. Her
gikk vi i land og tur til klosteret. Et par timer senere var vi igjen klar for
å sette seil og kursen ble satt for Karmsundet. Fin sørlig bris
som økte til liten kuling. Spridde seil opp sundet. Seilene ble pakket
ves Salhus for vi gikk inn og fortøyde i Smeasundet. Ankerpils og litt
senere et godt måltid. TV en tunet inn slik at alt skulle være klart
for påske krimmen, men før den var skikkelig i gang lå to
søvnige seilere og duppet på sofaen. Dette ble en tidlig kveld.

21. mars. Jåttåvågen – Lundsvågen. 6 mil.

20. mars. Lundsvågen – Jåttåvågen. 6 mil
Opp for skifte av propell og oljeskift på giret. Får hjelp av Olav.

15. mars. Hinna – Lundsvågen. 6 mil.
Våkner ved 8 tiden. Klokka 9 kommer Thea og Jacob til frokost. Tur i
området med barna før vi ved 12 tiden setter kursen mot Lv. Går
for motor. Rydding og diverse gjøremål før ved tretiden
er klare for å forlate båten.

2009, Tid for ny båtsesong.

14. mars. Lundsvågen – Vågen – Hinna. 8 mil
Dagen starter med kaffe og frokost før vi går bort til service
bryggen. Her blir seilene montert og Harry Z gjort seilklar. Dette er Britts
første opplevelse med seiling. Går ut 12:10, heiser seil i Langøyosen
og går til byen.
Her legger vi oss i Vågen. Tur i byen og senere en øl of løksuppe
ute på Skagen. Ved 4 tiden kaster vi loss og setter kurs mot Hinna. Fin
seilas in Gannsfjorden til Hinna. Her blir vi møtt på brygga av
Jacob og Thea. Hyggelig kveld hos Cathrine og Kjetil.

(9/14/2008 ) , 14. september. Utsira – Haugesund – Lundsvågen.
49 mil.
Pent vær, vind sørøst 9 ms. som minker til nesten ingenting
utpå ettermiddagen. Våkner ved 8 tiden og kommer avgåre 5
minutter over 9. Heiser seil og har en fin seilas inn til Haugesund. Fortøyer
ved Maritim litt over 11. Lunsj på brygga før vi går en tur
i byen. Kaster loss igjen 12:30 og går for motor hjem til Lundsvågen
hvor vi ankommer 17:30.

(9/13/2008 ) , 13. september. Skudenes – Utsira. 18 n.mil
Overskyet, men det klarner utpå dagen. Går fra Skudenes ca 11. Det
blåser fra syd i dag også, og det er jo bra siden vi skal nordover.
Ved utseilinga er vinden på 12 ms. og sjøen er ganske rotete. Går
trekt inntil vi runder Austbåen. Her rulles genoaen delvis ut og Maud
motor får fri. Behagelig seilas på vestsiden av Karmøy. Ankommer
Utsira 14:00 og går til Nordviksvågen hvor vi fortøyer ved
den kommunale brygga. Går tur på øya, innom butikken i Sørvågen.
Her ser vi at det skal være konsert på fyret samme kveld. Dette
er i forbindelse med `Stavanger 2008`. God middag og god vin før vi tar
turen opp til fyret. Konserten og billedfremvisningen på bygningsveggene
ble en spesiell opplevelse. Kom oss små fråssende tilbake til båten.
Da smakte og varmet den Irske kaffen godt.

(9/12/2008 ) , 12. september. Lundsvågen – Skudenes. 18 mil.
Pent vær, 5 -12 ms. Rundt 16 grader når vi starter, mn det synker
før vi er fremme på Karmøy. Vinden er sydøst, så
jeg sprir seilene ute i Åmøy fjorden og har en find medvindseilas
til Skudenes. Rotet sjø det siste stykket, noe som ga en ufrivillig jibb.
Heldigvis var vinden ikke så stek da dette skjedde. Fortøyer ved
gjestebrygga innerst i havna. Kort kveldstur før mørket senket
seg. Rolig TV kveld med reker og hvitvin.

(8/17/2008 ) , 17. august. Kvitsøy – Lundsvågen. 14 mil.
Lang rolig formiddag. Etter frokost blir det late timer på dekk, og noen
korte turer rundt i området med gummibåten. Været er strålende
med blå himmel og ikke ett vindpust. Først ved halv 3 tiden kaster
vi loss og går for motor ut fra havna. Tar det sydlige utløpet
og deretter syd av Kvitsøy før vi setter kursen for Lundsvågen.
Vinker farvel til Gaia i Langøyosen.

(8/16/2008 ) , 16. August. Lundsvågen

Legg igjen en kommentar